© Off Péter - 2038 Sóskút, Jókai utca 18. - 0036-20-9730840 - offpeter[kukac]freemail[pont]hu - design by webmíves
ARCOK     MAKRÓ     FÉNY-FELHŐ-NAP     EGYÉB   
>>> Nézd meg a friss fotóimat is!

Ha non-profit célra szeretnéd fölhasználni a képeimet, akkor írj egy e-mailt, s elküldöm neked ingyen, teljes méretben, vízjel nélkül. Ha profitorientált célra kellene, akkor ugyanez, némi jogdíj fejében.

Creative Commons Licenc Photos by Off Péter is licensed under a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 3.0 Unported License. Permissions beyond the scope of this license may be available at www.offpeter.hu    


1979-ben kaptam az első fényképezőgépemet, egy Zorkij 10-est. Ebből is látszik, hogy nem a Hi-Tec teszi az embert, mert azóta fényképezek szinte megállás nélkül, immár a negyedik gépemet nyűve. Persze az igazi áttörést a digitális technika hozta, hiszen olyan mértékben csökkentette a fényképezés költségeit, hogy a számláló szerint az elmúlt három évben több mint 20.000 felvételt készítettem. Mint minden egyéb dologban, ebben is autodidakta vagyok, ezért persze sok nálamnál kiválóbb fotóst ismerek, de ez egyáltalán nem zavar, mert szeretek tanulni tőlük.

Ami viszont a kezdetektől megragadott a fotózásban, az a pillanat varázsa. Eleinte csak a krónikás működött bennem, szerettem volna az eseményeket megörökíteni, de aztán hamar fölmerült az igény, hogy a pillanatnyi hangulatokat, sőt az érzelmeket is meg tudjam ragadni, s ki tudjam fejezni képeim által. Aztán pedig nemcsak egy hely hangulatát, egy arcról tükröződő érzelmeket szerettem volna megfogalmazni, hanem hogy a saját bensőm mélyén szunnyadó érzések is felszínre ébredhessenek a képek által. Hogy az irodalom nyelvén fogalmazzak, előbb epikus fotós voltam, később a drámában utaz-
tam, végül lírikus lett belőlem.




Sokat tűnődtem, hogy miért kapok olyan sok csodás pillanatot a természettől, hiszen alig múlik el nap, hogy fantasztikus fényjátékával ne kápráztasson, de végül is ez talán nem nekem szól, hanem mindenkinek, aki nyitott rá, és én csak a közvetítő vagyok. Hát ez az oldal ezért jött létre.