© Off Péter - 2038 Sóskút, Jókai utca 18. - 0036-20-9730840 - offpeter[kukac]freemail[pont]hu - design by webmíves
  >>> TOVÁBB A GYERTYÁKHOZ    

TÖRTÉNETE TECHNOLÓGIÁK ÁRAK GYERTYAGYÚJTÁSI SZABÁLYOK MÉRETEK

Jelenlegi világunkat 99%-ban a tömegtermelés uralja. Ennek két különböző hatását érzékelem. Egyrészt ez a bóvliáradat kifacsar egy segélykiáltást az egyedi, a szép, a különleges iránt az emberek egy csekély százalékából, pedig a művész minden ember lelke mélyén ott szunnyad valahol, másrészt még ezen emberek is foglyai a tömegtermeléses árképzés csapdáinak.
Termékeim egyediek, kézzel készülnek, s nem gépekkel, ezért 100 db-ot pontosan 100-szor annyi munka elkészíteni, mint egyet. Éppen mivel az élőmunka a legnagyobb költség a gyertyák készítése során, képes voltam elérni, hogy az egyre növekvő anyagköltségeket technológiai és szervezési ötleteimmel ellensúlyozva, 6 éve nem emeltem árat.
Mindezek után talán érthető, hogy nálunk nincs mennyiségi kedvezmény, kivéve azt az extrém esetet, ha valaki mondjuk 1000 db egyforma gyertyát szeretne, mert akkor a nagytételben beszerzett alapanyagon megspórolt 1-2%-ot természetesen jóváírom. Fordított esetben viszont, ha valaki teljesen egyedi, azaz az általunk készítettektől eltérő nagyságú vagy technológiájú gyertyát szeretne, akkor jelentősen nőhetnek az árak, tekintve, hogy a kellő végeredményhez akár többnapos kísérletezés és/vagy új formák elkészítése szükséges.